Mistä rahaa?

Oletko ikinä miettinyt tai kuullut mistä raha tulee markkinoille? Suomen pankin perustehtäviä on uuden rahan lasku markkinoille. Euroaikana Suomessa on lyöty yhteensä 1573,483 miljoonaa kolikkoa ja 288,3 milj. seteliä liikkeeseen laskettavaksi (2013/2014).

Eikö olisi kiva saada niistä rahoista suurempikin siivu omaan kukkaroon? Rahasta kuulemma voi olla hyötyä. Elämästä saa enemmän silloin irti. Lisäksi sinua kai kiinnostaa, miten rahaa voi saada…?

Pienillä käytännön järjestelyilläkin talouden saa jo kohenemaan, eikä rahatilanne pääse kasvamaan öitä valvottavaksi päänvaivaksi. Taloustilanteen vähänkin kiristyessä kannattaa tarttua korjausliikkeisiin jo tuoreeltaan. Tarkista tiliote jämäkällä punakynällä, älä ostele asioita joita et oikeasti tarvitse ja myy turhat tavarat ja vaatteet nurkista. Ainahan voi myös tehdä lisää töitä, yksi tapa mistä rahaa saa on urakkahommat. Joskus pelkkä sormen liike puhelimen näytöllä riittää. Täällä lisää aiheesta!

Mitä eniten tienaavat tekee?

On ihmisiä, joille on yhdentekevää onko tilillä ylimääräistä rahaa tilanteeseen kuin tilanteeseen, ja on ihmisiä joita ajatus rikkaana olemisesta kiehtoo ja siitä tulee päämäärä. On myös ihmisiä, jotka eivät tiedä mihin kuulua tässä ajatuksessa. Joillekin työ on ollut päämäärä, mistä raha on tullut ikään kuin sivutuotteena. Heille ehkä myöhemmin rahasta on tullut päämäärä, ja mikäs siinä kun tienaamisen makuun ja alkuun pääsee.

Verotietoja katsellessa saa mielikuvan, mistä raha on päätynyt äveriäimpien rahapusseihin. Menestyjistä vaikuttaisi löytyvän kaikkia ammatteja, mitä voi kuvitella, kun ajattelee heidän ensimmäisiä työpaikkojaan. Kun verotietojen listaa lukee, huomaa, ettei julkkiksena sitten ihan äveriääksi pääsekään. Mistä rahaa sitten? Perinteisestä työstä. Raha ei tule käärimättä hihoja ylös.

Eniten suomessa on 2013 vuonna saanut rahaa omistamalla yrityksen, ja sitten myymällä sen. Tällä kertaa mobiilipeliala oli yrityksen toimialana. Yritysomistajien suuret pääoma ja ansiotulot näkyy vielä seuraavilta sijoilta. Isoille palkoille pääsee hammaslääketieteen hoitolaitteita valmistavan yrityksen omistajana tai myymällä omistamansa lehtitalon, ja jos ei halua omistaa mitään, voi olla toimitusjohtajana hissivalmistajalla. Tai vaikka pankkialalla, vakuutusalalla… Lähes alalla kuin alalla, kunhan sen toiminta on laajuudeltaan valtakunnallista. Selvästi myös pörssiyhtiöiden hallituspaikoilla on muutakin hyvää kuin pehmeät tuolit.

Tuhkimotarinoita

Sara Maria Forsberg laittoi Youtubeen videon jossa “matki” kieliä. Vuotta myöhemmin löytyy levytyssopimusta, elokuvaroolia ja omaa vaatemallistoa.

Elin Kling otti blogiinsa kuvia vaatteista joita puki päälleen. Muutamaa vuotta myöhemmin hänellä on oma muotilehti, parit vaatemallistot ja niin, onhan hän maailman arvostetuimpien muotibloggareiden listauksessa edelleen.

Supercell-miljonäärit: dataajat, koodarit, nörtit… Sano miksi sanot, silti muutamat tällaset “Supercelliläiset” tienasivat 350 miljoonaa euroa myymällä pelifirmansa. Ehkä sinustakin olisi pelialalle?

Tuhkimolla ei sattunut olemaan ajokorttia, vaan jalka joka sopi lasikenkään. Kenkien sovittelu ei toimi enää 2000 -luvulla henkilöllisyyden todistamiseen, mutta tuhkimon tarina on hyvä muistutus. Muistutus siitä, että kotitöiden keskeltäkin voi löytää avaimen “mistä rahaa” -onneen.

Työjuhtia

Hans Wildorf rakensi, innovoi ja rakensi taas. Näin alkaa kaikkien tietämien Rolex -kellojen tarina.

Eräs 11-vuotias poika mietti, mistä rahaa. Kohta hän teki osakekauppaa. Nykyisin voidaan puhua lukuisia kertoja maailman rikkaimmaksi rankatusta sijoittajasta, jolla on tasan kaksi sääntöä. 1: Älä koskaan häviä rahaa. 2: Älä koskaan unohda sääntöä numero 1. Warren Buffet keikkuu edelleen heinäkuussa 2015 maailman kolmanneksi rikkaimpana. Siiryttään maailmaan suurimpaan porhoon seuraavaksi. Mistä rahaa saa eniten?

Myös työjuhdista löytyy rillipäitä. Bill Gatesillä oli kahdeksasluokkalaisena ensimmäinen ohjelmointiprojekti jo työnalla. Ohjelmoija-neron pää tuotti meille ensimmäiset käyttöjärjestelmät ensimmäisiin PC -koneisiin. Ja seuraaviin, ja seuraaviin…

Millainen on avain onneen tällä kertaa?

Mikä näillä eniten tienaavilla selvästikin on yhteistä on se, että he kaikki ovat todella hyviä alallaan. Mistä rahaa=missä olet hyvä. Olisiko aika siis miettiä missä olet hyvä? Ehkä jokin lause minkä olet kuullut kaverilta tai tuttavalta, “osaat kyllä tehdä…”. Siinä on pääomaa, mistä lähteä liikkeelle, ja asia jota sinulta ei voi viedä pois, ja jossa voit vain kehittyä. Ala jalostamaan osaamista, tee itsestäsi vielä parempi siinä missä olet. Ja ala myydä osaamistasi.

Pahimmassa tapauksessa paikalleen jääminen voi johtaa “olisinpa silloin nuorena…” -ajattelutapaan. Tilanteeseen voi päätyä, kun huomaa markkinoille ilmestyneen jonkin tuotteen tai palvelun, jonka olit itse jo keksinyt vuosia sitten, mistä rahaa olisit saanut SINÄ. Kyseessä ei ole kuitenkaan menetetty mahdollisuus, vaan uusi mahdollisuus. Nythän tiedät, että sinun ideoissasi on markkina-arvoa ja että muita saamiasi ideoita kannattaa lähteä jalostamaan eteenpäin. Aina et ehkä osaa edes yhdistää arkista tapaasi toimia liikeideaksi, mistä rahaa saisi. Joten tarkkaile itseäsi, se voi paljastaa erittäin tuottavan tavan tienata. Mikäli ideoita on paljon, mieti kannattavuutta ja markkinoita. Tutki asiaa jotta voit päätyä ideaan, johon keskityt.

Mistä rahaa muuten voisi saada..? Katsotaan seuraavaksi muutama idea!

Tienaustapojen lähes-abc

Arvopaperit, arvonnat, asunnon viikonloppuvuokraus, autojen pesu, avustukset

Bingo, bloggaaminen

CFD -kauppa

Elokuvissa avustaminen

Flyereiden jakaminen

Hanttihommat

Julkisuustemput

Kimppakyydit, kirpputori, kilpailut, koirien ulkoiluttaminen, käännöstyöt, käpyjen kerääminen

Lotto, lastenhoitaminen, lumityöt (autojen ym. puhdistaminen), lehtien jakaminen, leipominen

Mielipidetutkimukset, marjastus, metsänistutus, myyminen, musiikkihommat

Nettipokeri

Opettaminen, opetusvideot

Panttilainaamo, pullojenkeräys, piha/puutarha/puutyöt, pelivideot

Rojaltitulot, ristikot, rahastot

Sienestys

Työt, tukiopetus, tutkimuksiin osallistuminen, testaaminen, tulkkaaminen

Urakkatyöt, urheilumenestys

Vedonlyönti, vastapalvelukset

Warrantit

Youtube-videot

Onhan näitä keinoja mistä rahaa saa, ja varmasti mieleesi tulee muitakin mitä tässä ei mainittu. Mikäli pitkäaikainen työskentely ei ole sinun juttu, se on selvä merkki siitä että kaupankäynti on sinun juttusi mistä rahaa saa. Täällä kerrotaan lisää, mistä rahaa saa jopa 20 000€/kk. Toisin sanottuna, huomenna olet jo satasien äärellä!